Göra sin egen hemsida

Är det så att du aldrig har haft en egen hemsida men att du funderar på att skaffa en första så finns det en del saker att tänka på. Givetvis kan du anlita någon att göra den åt dig, men det kan vara kul att testa att skapa en enkel på egen hand till att börja med. 

Det första du måste göra det är att skaffa ett webbhotell. Det för att kunna ha din sida viua den. Det går att efterlikna hemsidor via wordpress.com eller blogger, men om du gör din hemsida där får du inte speciellt fria händer. Det kan då vara svårt att skapa din hemsida exakt så som du vill. Det eftersom att de två andra har bara ett par olika verktyg medan du på ett webbhotell har större möjligheter. 

Utöver ett webbhotell är det ett måste att ha ett domännamn, så du måste köpa dig en domän. Man kan säga att domänamnet är den webbadress din hemsida kommer att ha.

Kör igång

När du väl har skaffat både ett  webbhotell och en domän så kan du börja med att skapa din hemsida. Det du måste ha utöver det är ett publiceringsverktyg för att skapa hemsidan med. Det finns en massa olika att välja mellan. Så som WordPress, Joomla, Drupal och osCommerce.

Så efter att du har ditt ett webbhotell, en domän och har installerat ditt publiceringsverktyg är det bara att sätta igång att göra din hemsida. 

27 Oct 2020