Förbättra likviditeten i företaget

Ibland är det ju så att när man har ett företag, så finns det behov av att öka den egna betalningsförmågan och det snabbt. Ett finare namn för det är att öka likviditeten. Ett snabbt sätt att göra det på, det är att sälja fakturor. Det finns många aktörer som idag sysslar med att köpa in fakturor, så se till att noga jämföra vad de har för villkor, om det finns dolda avgifter, anslutningsavgifter eller årsavgifter.

Ofta kan det vara svårt att få ett fast pris när du ska sälja faktura. Många gånger så bestäms priset utifrån hur många fakturor du vill sälja, vad beloppet på dem är och vad ni själva har för rating.

En annan sak att ta i beakting är att det går att sälja en faktura med eller utan regress, så att kreditrisken antingen blir ert ansvar eller att det blir factoringbolagets ansvar.

Öka likviditeten på sikt

Även om det går att öka likviditeten snabbt genom att sälja faktura, så kan det vara bra att även ha en god betalningsförmåga på sikt. För är det dåligt varje månad, så kan det snart bli en ond cirkel. Se över vad det går att göra på lång sikt. Kanske det går att välja bort vissa saker, leasa framför att köpa och så vidare. På nätet finns det en massa bra guider över hur du kan göra för att öka din likviditet på lång sikt. 

7 Mar 2022